Ταξίδεψε σαν ντόπιος στην Σαμοθράκη

Η Σαμοθράκη, σε αντίθεση με τα περισσότερα ελληνικά νησιά, είναι περισσότερο γνωστή για τους εκπληκτικούς καταρράκτες της παρά για τις αμμώδεις παραλίες της. Τα ρυάκια που σχηματίζουν τους καταρράκτες κατεβαίνουν από την κορυφή του όρους Σάος, όπου πρωτοεμφανίζονται. Οι Βάθρες είναι μικρές λίμνες που μοιάζουν με φυσικές πισίνες και διαμορφώνονται από αυτούς τους καταρράκτες.

Γιατί να επισκεφτείς την Σαμοθράκη;

Η Σαμοθράκη έχει να προσφέρει πολλά αξιοθέατα και δραστηριότητες. Το νησί φιλοξενεί αρκετές υπέροχες αρχαίες κατασκευές. Εκεί βρίσκονται τόσο η αινιγματική λατρεία των Καβείρων όσο και το περίφημο άγαλμα της “Νίκης της Σαμοθράκης”. Τρεις πύργοι-φρούρια και ένα αμυντικό λιθόκτιστο τείχος που χτίστηκε τον 15ο αιώνα κατά τη διάρκεια του βενετσιάνικου αποικισμού της βόρειας περιοχής του νησιού είναι δύο ακόμη ιστορικά ορόσημα. Επιπλέον, το νησί είναι ένας εξαιρετικός προορισμός για όσους απολαμβάνουν τα extreme sports, καθώς υπάρχουν αρκετές επιλογές για canyoning σε ένα πανέμορφο περιβάλλον ανάμεσα σε καταρράκτες.

samothraki-saokis-studios

Τι πρέπει να κάνεις

Ένα από τα πιο συναρπαστικά μέρη που μπορείτε να δείτε στη Σαμοθράκη είναι το Ιερό των Μεγάλων Θεών, το οποίο βρίσκεται στη βόρεια περιοχή του νησιού. Αποτελεί συστατικό στοιχείο του ίδιου γνωστού θρησκευτικού συγκροτήματος που περιλαμβάνει τους γνωστούς Βωμούς των Βράχων. Το ιερό βρίσκεται στη νοτιοανατολική γωνία του χωριού Παλαιόπολη. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ο ναός αυτός είναι από τους μεγαλύτερους και σημαντικότερους του είδους του που έχουν βρεθεί σε όλη την Ελλάδα. Δημιουργήθηκε τον έβδομο αιώνα π.Χ.

Επιπλέον, θα πρέπει οπωσδήποτε να ανακαλύψετε την ομορφιά της Γριάς Βάθρας. Ανάμεσα στους ογκόλιθους του φαραγγιού, ένας βαθύς ορεινός ποταμός ελίσσεται προς το Αιγαίο. Η περιοχή καλύπτεται από πλούσια, εξαίσια καταπράσινα δάση. Ακόμα και τις πιο ζεστές καλοκαιρινές μέρες, μπορείτε να βρείτε δροσιά εδώ. Η καλύτερη ανταμοιβή είναι να κάνετε ένα χαλαρωτικό διάλειμμα δίπλα σε κάποια από τις φυσικές λίμνες και να ακούσετε τους ήχους του νερού που πέφτει και το κελάηδισμα των πουλιών. Η πιο όμορφη τοποθεσία στο νησί, στην πραγματικότητα, είναι αυτή.

Χρήσιμα τηλέφωνα

Ταξί

Λιμάνι

Κέντρο υγείας